Viidellä kokeella jälkivalioksi, Eddyn tarina

FI JVA Soldalens Deep in my Heart mejäili eilen kovassa helteessä tuloksen VOI1 / 48 pistettä ja saavutti suomen jäljestämisvalion arvon. Onnea Tuija ja Eddy!
Erityisesti Eddyn taustan vuoksi tämä on erityinen saavutus meille kaikille.

Eddyn tarina:

Sain tammikuussa 2014 puhelun löytöeläinkodista, jonne kasvattini musta uros oli päätynyt. Hetken selvittelyjen jälkeen ymmärsin mistä koirasta oli kyse ja selvisikin, että koira oli kiertänyt paikasta toiseen koko puolitoistavuotisen elämänsä. Kukaan ei halunnut sitä enää, joten hyppäsimme autoon.

Löytöeläinkodissa meidät vastaanotti iloisesti häntää heiluttava ja päälle hyppivä uros, joka oli jäänyt täysin vaille peruskoulutusta. Veimme koiran kotiin ja viikon meillä oltuaan sovimme sen muuttavan Tuijan ja Ramin luokse Nokialle.

Koska poika ei tuntenut mitään kutsumanimeä niin keksimme yhdessä sille uuden nimen, Eddy. Matkan varrella keksittiin sitten paljon kaikkea muutakin, kun täysin nollasta alkoi nuoren uroksen kouluttaminen. Sellaiseen koulutukseen kun ei ollut tarjolla oppaita eikä kursseja.

Yhteistyössä ja pienin askelin alkoi uudessa kodissa arki sujua ja pikkuhiljaa Eddy pääsi mukaan myös kaikenlaisiin harrastuksiin. Iso saavutus oli jo taipumuskokeen suorittaminen 2017.

2019 Eddy osallistui ensimmäisiin jälkikokeisiin ja osoittautui huikean hienoksi jälkikoiraksi. Kesän aikana Eddy ja Tuija saivat kaikista neljästä kokeestaan ykköstuloksen hienoilla pisteillä. Talvella Eddy loukkasi jalkansa ja haaveet valion arvosta puuttuvasta viimeisestä ykköstuloksesta piti unohtaa.

Mutta niin vain Eddy vielä muutamaa päivää vaille 9 vuotiaana näytti koko maailmalle, miten koirasta, jota kukaan ei halunnut, voi tulla valio. Helteestä huolimatta tuloksena VOI1 / 48 pistettä.

Kiitos Tuija ja Rami siitä, että kasvattimme on saanut koiran arvoisen elämän.
Eddyllä oli vain hiukan normaalia pidempi matka kotiin <3