SOLDALENS LABRADORS VUOSI 2018

Tätä kirjoittaessani on tapaninpäivä ja joulu on vietetty. Rapea pakkaskeli muuttunut suojaksi. Koirat ovat ulkona ja me aamiaisella Marinan leipoma pataleipä tuoksuu ja maistuu. Tässä onkin hyvä miettiä mennyttä ja suunnitella tulevaa vuotta.

Tähän kuluneeseen vuoteen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Uusia valioita tuli useampi ja myös ulkomailla käyty joista useampikin titteli tuliaisina. Tänä vuonna saimme myös ensimmäisen jälkivalion kasvateistamme. Näihin palaamme
myöhemmin.

PENTUEET

Tänä vuonna pentujen määrä jäi kovin pieneksi koska meillä jäi jostain syystä narttuja tiinehtymättä. Vain kahdesta pentueesta syntyi yhteensä 12 pentua. Ensimmäinen pentue syntyi 20.3. yhdistelmästä Isä Mallorns Rocket Science ja emä Soldalens Egremont Russet – Lissu, joka on Anu Heikkisen koira, suuri kiitos että saimme Lissua lainaksi. Tästä meille jäi kotiin S. Harmony (Miisa) Toinen pentue syntyi 11.9. yhdistelmästä S. Kiss Me Goodnight ja S. Leonore Lilian, Molemmat meidän omia, kotona asuvia koiria. Tästäkin jäi pentu kotiin, Micke poika. Toivottavasti onnistumme vähän paremmin ensi vuonna, mutta ollaan tyytyväisiä näihinkin, laatu korvannee määrän.

JÄLKIVALIO

Tämä oli eittämättä vuoden hienoimpia uutisia. Kasvattamamme koirat eivät juuri erilaisia metsäkokeita ole harrastaneet, toki taipparin läpäisseitä on useita mutta jälkivalio oli ensimmäinen. Roni (FI JVA Soldalens Toronto) on nyt sittten se #1. Ronin omistaa Leena Puranen Siurosta ja niin näyttelyissä kuin jäljellä Ronia ohjaa Leenan tyttärentytär Juulia Koskinen. Hienoa työtä Juulia Onnea kaikille ja Ronille rapsuja.

NÄYTTELYT

Näyttely vuosi 2018 oli meille varsin menestyksekäs ja saimme myös uusia tähtiä. Erityisesti pitää mainita Melli (S. Lady Marmalade) jolla oli aivan huikea kevät. Melli voitti näyttelyitä Eestissä, Latviassa ja Suomessa.
Mellin voittoputki alkoi 1.5. Lahdessa jossa Melli oli ROP ja siitä eteenpäin lähes joka viikonloppu 1.7. saakka saavuttaen 9xROP ja 1xVSP toinen VSP tuli sitten vielä syksyllä Jyväskylässä. Näiden tulosten lisäksi tuli vielä 3 x ryhmäsijoitus. Kun Melli sitten vielä läpäisi taipparin lokakuussa, valioitui Melli MVA:ksi ja kun vielä tuli serteihin tarvittavat näyttelytulokset Latviasta ja Virosta valioitui Melli myös sinne. Hän on siis nyt FI, EE, LV CH Soldalens Lady Marmalade.

Toinen huippuhyvin pärjännyt koira oli Morris (S. Kiss Me Goodnight). Morris valioitui ensi yrittämällä 3.3. Kouvolassa. Morriksen tavoitteet oli saada 3 CACIBia kolmesta eri maasta vuoden aikana ja niitä lähdimme tavoittelemaan. Eestiin menimme touko-kesäkuun vaihteessa jossa Morris sai ekana päivänä Eestin sertin ja valioitui sinne. Toisena päivänä Morris oli erikoisnäyttelyn VSP, ROP oli Melli ja kolmantena päivänä PU-2 ja CACIB nro #1, nappireissu siis. Heinäkuun puolessavälissä kävin Doran ja Morriksen kanssa Piteåssa KV näyttelyssä Dora PN-2 CACIB ja Morris ROP CACIB #2 ja RYP-2 aika kova. 27.7 Mikkelissä Morris PU-3 CACIB #3. Siinä ne sitten olivat. Kolme yritystä kolme CACIBia.

Muutenkin on useita kasvattejamme saanut sertejä ja ROP/VSP tuloksia. Tässä muutamia. Veera S. Angel Sleep 5.5. Tampereella, Oulussa 12.5. Morris ROP ja Mia (S. Mamma Mia) VSP. 19.5. Kurikassa Cooper (Chablais Soldalens Cooper) ROP ja 20.5 Maalahti VSP samoin myös Vesilahdella 11.8. . Kotkassa 16.6. Manu (S.Northern Bell) VSP ollen myös ROP 4.8. Isokyrössä.

Erityisen maininnan tähän ansaitsee ABBA (Soldalens Dancing Queen). Hän on 10.8.17 syntyneestä Abba pentueesta Latviaan Laura ja Gunta Gusanen luokse muuttanut nuori neiti. Abba on pärjännyt Baltiassa todella kivasti voittaen näyttelyitä jo aikuisten luokissakin. Parhaana sijoituksena Latviassa yhden viikonlopun aikana lauantaina ROP, RYP ja BIS-5 ja sunnuntaina ROP, RYP ja BIS-4. Abba on myös Latvian ja Liettuan Juniori valio.

Kaiken kaikkiaan upea vuosi ja kun tähän lisätään vielä muutamia sertin voittaneita niin toivomme että alkava vuosi on vähintään yhtä hyvä.

LYHYT YHTEENVETO NÄYTTELYT 2018

4 uutta näyttelyvaliota
Soldalens Kiss Me Goodnight FI MVA, EE MVA, SE(u) MVA
Soldalens Lady Marmalade FI MVA, EE MVA, LV MVA
Soldalens Mississauga FI MVA, EE MVA,
Soldalens Dancing Queen LV JMVA, LT JMVA

2 ryhmäsijoittujaa
Soldalens Kiss Me Goodnight x2
Soldalens Lady Marmalade x4

20 x ROP 4 eri maassa
9 x VSP 2 erimaassa
5 x CACIB 3 eri koiralle 3 eri maassa
NORD sertejä suomesta 3 eri koiralle
Lukuisia sertejä Suomesta, Eestista ja Latviasta
Lukuisia luokka- ja PU/PN sijoituksia
Eniten ROP sijoituksia Suomessa kaikista kenneleistä

On edelleen kiva seurata ja huomata kuinka kasvattajamme harrastaa myös monia muita lajeja, mutta kaikkein tärkeintä meille on seurata heidän tekemisiään vuoden jokaisena päivänä metsälenkeillä ja kotioloissa. Todella harvoin jos koskaan tulee ikäviä uutisia, toki nekin menetyksineen ja koettelemuksineen kuuluu elämään. Kaikista koirista ei tule näyttelytähtiä vaikka niin toivomme, mutta pääasia että itse nautitte koirienne antamasta tuesta ja rakkaudesta. Aina joskus tähtiäkin syttyy.

Tähän lopuksi haluamme kiittää Siniä, joka ylläpitää meidän kotisivuja ja Instagramia. Kotisivumme ovat saaneet valtavasti kiitosta ja kävijöitäkin on vuosien varrella todella paljon. Instassa on jaettu jo yli 1000 kuvaa hästäkillä #soldalenslabradors. Kannattaa käydä kurkkaamassa, mutta varoitus: koirakuume saattaa nousta… 🙂