SOLDALENS VUOSI 2017

Jälleen alkaa yksi vuosi olemaan takanapäin, ja meille tämä on ollut yksi parhaista ihan kaikin puolin. Työt ovat kyllä haitanneet harrastusta mutta Kristan apu koirien kanssa on ollut korvaamaton. Koirat ovat olleet hyvällä hoidolla ja saaneet paljon liikuntaa. Pentueita on kasvatettu ja harrastuksissa käyty. Muutama hieno tulos myös muista harrastuksista, mutta niistä myöhemmin lisää.

KOHOKOHDAT

Vuoden kohokohdat liittyvät kyllä pitkälti Morriksen (Soldalens Kiss Me Goodnight) menestykseen näyttelyissä, myös NOU1-tulos syksyllä oli hieno saavutus. Morris sai vuoden aikana 9 sertiä ja pari titteliä. Cooper (Chablais Soldalens Cooper) vielä täydensi kolmella sertillä, joten poikien vuosi melko huikea, molemmat kun ovat vielä alle 2-vuotiaita. Kun tähän lisätään kasvattiemme saamat sertit ja muu menestys, taitaa olla niin että pieni kennelimme oli vuoden menestynein Labradori-kennel vuonna 2017.

PENTUEET

Kasvatimme vuonna 2017 neljä pentuetta aloittaen Daisyn 9 pennun Opera-pentueella, tämä olikin Daisyn viimeinen ja eläkepäivät Tolosen hoitokodissa alkoivat. Isänä tässä Follies Don Basilio, jota käytimme myös nyt Jouluaaton aattona syntyneeseen vuoden neljänteen pentueeseen jossa emänä Donna (Chablais Soldalens Primadonna). Myös Donna siirtyy tämän pentueen jälkeen eläkepäiville – ja tietysti Tolosen hoitokotiin.

Toisena syntyi Abba-pentue 10.8. Emänä Lillan (Soldalens Leonore Lilian) ja isänä Norjalaisherra Beppe (Mambrinos Fair Play), joka oli siitoslainassa Eva Vilamolla. Tästä meille jäi kotiin keltainen tyttöpentu Mia (Soldalens Mamma Mia).

Seuraavaksi syntyi Night-pentue 18.9. Nalalle (Soldalens Cripps Pink), isänä Morris (Soldalens Kiss me  Goodnight). Tästä pentueesta sijoitimme Kati Hokkaselle ruskean tyttöpennun Mollyn (Soldalens Moonlight Night).

Tästä jatketaan tulevana vuonna uusilla suunnitelmilla kasvatusta, jonka koemme olevan meille harrastus. Parasta siinä on se kun onnistuu kasvattamaan Morriksen tasoisen koiran ja kun saamme tutustua upeisiin ihmisiin ja seurata perheiden elämää koiriensa kanssa. Yksi parhaista foorumeista on meidän upeasti toimiva Facebook-ryhmämme Soldalens Kennel, jossa aktiivisuus on ihan huippua, kiitos siitä kaikille Teille jotka sitä päivitätte, jatkakaa samaan malliin 2018!

NÄYTTELYT

Näyttelyvuoden aloitimme tammikuussa Turussa. Se oli myös 9kk ikäisen Morris-pennun startti, tuloksena PU-4. Tämän jälkeen Morris kävi 17 näyttelyä saaden joka kera SA:n ja voittaen ROP-tittelin viidesti, saaden 7 sertiä ja 2 varasertiä, Lisäksi Virosta 3 junnusertiä → EEJMVA ja Eestin juniorivoittaja -17. Ruotsissa Morris kävi myös voittaen urokset ja ollen VSP ja saaden Ruotsin sertin. Näin Morris valioituu myös Ruotsiin kun saa vielä yhden suomen sertin lisää täytettyään 2 vuotta.

Muita näyttelyn voittaneita meillä olikin sitten iso liuta. Cooper (Chablais Soldalens Cooper)  Valkeakoskella ROP, Dora (Soldalens Mississauga) Jämijärvellä VSP kun Morris oli ROP.

Seuraavana oli Tampere KV jossa Lillan (Soldalens Leonore Lilian) oli VSP ja CACIB. Sipoossa Toukokuussa Melli (Soldalens Lady Marmalade) oli VSP ja Serti, ja seuraavana viikonloppuna Demi (Soldalens Chocolate Candy) oli VSP, serti ja valioitui Suomen muotovalioksi. Samana päivänä Ikaalisissa Roni (Soldalens Toronto) oli ROP ja serti. Toukokuun tykitys jatkui vielä seuraavanakin viikonloppuna Keuruulla Indyn (Macita´s Indy Caracas) oli ROP ja Morris vielä PU-2 ja serti.

Kesäkuun 11. olimme Hämeenlinnassa jossa Morris oli ROP ja serti ja Irma äiti täydensi päivän ollen VSP ja serti. Seuraavana viikonloppuna Morris ROP, Serti ja RYP -2 Haapavedellä. Heinäkuu alkoi taas menestyksekkäästi kun Frida (Soldalens Victoria Ingrid) oli Kurikassa VSP. 8.7 Mikkelissä Dora (Soldalens Mississauga) oli VSP ja serti. 30.7 Suonenjoella Manu (Soldalens Northern Bell) VSP ja Morris serti ja nartuissa Lissu (Soldalens Egremont Russet) PN-2 ja serti. Lissu jatkoi samalla radalla ollen kolme kertaa PN-2 ja serti ja kun vielä taippari meni läpi, Lissu oli sitten syksyn aikana seuraava Soldalens Suomen muotovalio.

Elokuussa Valkeakoskella Cooper oli VSP, Serti ja ROP oli Veera (Soldalens Angel Sleep) Veera oli sitten myös marraskuussa VSP saaden sertin Tampereella ja tämä Veeran kolmas, joten nyt kun taippari vielä suoritettaisiin, olisi Veera myös Suomen muotovalio.

Syksyllä näyttelykauden lähestyessä loppua lokakuussa Seinäjoki KV:ssa saimme jälleen uuden näyttelyvoittajan kun Lola (Soldalens Snow White) oli VSP, CACIB ja serti. Cooperin täydensi päivän saaden urosten sertin. Marraskuussa oli meidän viimeinen näyttely Tampereella ja se oli myös meille upea. Lauantaina Morris ROP ja serti ja Veera VSP ja serti. Sunnuntaina Morris PU-4 ja Dora PN-3. Lisäksi voitimme useita luokkia esim Lola avo-1 Cooper Nuo-1 Demi Val-1. Messukeskukseen päätimme olla menemättä lähinnä meille sopimattomien tuomarien vuoksi.

Tästä yhteenvetona voimme todeta että voitimme todella laajalla porukalla. 12 meidän kasvattia tai omaa koiraa voitti ROP:n tai VSP:n ja iso osa niistä ei ollut meidän omistamia koiria. Toki omistakin voitti Indy, Cooper, Lillan, Dora, Lola ja Morris. Näiden lisäksi monet kasvatit kävivät ulkomailla pärjäten myös siellä hienosti ja saavuttaen myös ulkomaan sertejä, jotka sitten realisoituvat titteleiksi kun saavat kotimaan sertit ja muut vaatimukset täyteen.

Meillä on kasvamassa nuoria, todella lupaavia koiria monessa perheessä ja mielenkiinnolla odotamme vuotta 2018, olkoon se yhtä menestyksekäs.

MUUT HARRASTUKSET

Muista harrastuksista olemme myös saaneet kuulla kivoja uutisia vuoden mittaan esimerkiksi Nose Work on uusi harrastus, jota monet ovat kokeilleet . Jäljestystä on menestyksekkäästi harjoitettu ja taipparitkin on aika moni suorittanut. Taippari on erityisen tärkeä niille jotka haluavat koirastaan näyttelyvalion, koska se vaaditaan Suomen Muotovalion arvoon.

Lopuksi kiitämme suurella kiitollisuudella ja nöyryydellä Teitä kaikkia meitä tukeneita ja auttaneita vuoden 2017 aikana. Erityiskiitos Teille, joiden luona sijoituskoiramme asuvat ja siitä annatte meille mahdollisuuden pitää enemmän koiria kuin täällä kotona on mahdollista.

 

Palokassa 25.12.2017

Marina ja Jarkko
Soldalens Labradors